Liplezen Leren

U kunt in Nederland kiezen uit 4 trainings-vormen:

  • Individuele behandeling - eventueel met partner - door een logopediste. Logopedische behandeling zit in het basispakket van de zorgverzekering en wordt in de meeste gevallen volledig vergoed. Een en ander is echter afhankelijk van de afspraken tussen zorgverzekeraar en logopedist en kan dus per zorgverzekeraar verschillen.
  • Groepsbehandeling met meerdere slechthorenden - eventueel met partner - door een logopediste. Over het algemeen wordt max. 20 uur vergoed, met sessies van minimaal 1 uur. Een en ander is echter afhankelijk van de afspraken tussen zorgverzekeraar en logopedist en kan dus per zorgverzekeraar verschillen.
  • Oefengroepen spraakafzien van Stichting Hoormij (voorheen: NVVS). Een oefengroep is een goede aanvulling op de logopedische behandeling en heeft naast het verder trainen van het spraakafzien ook een belangrijke functie in het leren omgaan en accepteren van de hoorproblemen. Zie verder de website van Stichting Hoormij
  • Individueel oefenen met on-line oefeningen (voor Nederland:www.liplezer.com/online ; voor Vlaanderen: http://www.liplezen.be/) of met de Liplezer CD-ROM.

Afdrukken E-mail